Kansalaisaloite suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamiseksi

18.07.2020

TIEDOTE!

Kansalaisaloite tulossa suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamiseksi

Syksyllä avautuu kansalaisaloite, jossa vaaditaan suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamista mahdollisimman pian.

Aloite suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamisesta avataan Kansalaisaloite.fi –verkkopalveluun elokuun aikana. Kansalaisaloitteen tarkoitus on turvata sekä taajamissa että taajamien ulkopuolella asuvien ihmisten arki ja elinkeinot, mutta taata myös kotieläinten ja metsästyskoirien turvallisuus.
Kannanhoidollisen metsästyksen tavoitteena on susikannan pitäminen yhteiskunnallisesti siedettävällä tasolla. Kannanhoidollinen sudenmetsästys on aloitteentekijöiden mielestä paras tapa hoitaa susikantaa kontrolloidusti, laillisesti sekä susien keskellä asuvat ihmiset huomioivalla tavalla. Metsästyksen tavoitteena on vähentää susien metsästyskoirille ja kotieläimille aiheuttamia vahinkoja sekä pitää sudet ihmisarkoina ja poissa ihmisasutuksen läheltä. Erilaiset riskitilanteet ovat lisääntyneet susien tullessa yhä rohkeammin asutuksen keskelle, mikä herättää monissa erilaisia pelkoja. Suomeen tulee saada aikaan tilanne, jossa kannanhoidollisia poikkeuslupia suden metsästykseen voidaan jälleen myöntää. Myös viranomaisten toimivastuut on saatava mahdollisimman nopeasti yhtenäisiksi koko maassa.

Puheenjohtajan vetoomus

Viimeisen kahden vuoden aikana susitilanne tuntuu räjähtäneen käsiin. Sudet kuuluvat suomalaiseen luontoon, mutta kanta on tällä hetkellä yksinkertaisesti liian suuri, mikä saa koiranomistajat miettimään koko metsästyskoiraharrastuksensa mielekkyyttä. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että susiongelman suhteen hoidetaan ainoastaan oiretta, eikä itse ongelmaa.
Vetoan jäsenistöön ja kannustan kaikkia allekirjoittamaan kansalaisaloitteen suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamiseksi.

Tämän kansalaisaloitteen ovat laatineet yhteistyössä metsästyskoirarotujärjestöt, Suomen Metsästäjäliitto, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK ja Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC.
Tiedotamme kansalaisaloitteen avautumisesta tarkemmin nettisivuillamme.

Jukka Tuikka
Puheenjohtaja
Suomen Laikajärjestö ry

08.09.2020VAIKUTA NYT-allekirjoita kansalaisaloite!
31.08.2020Kansalaisaloite avattu
31.08.2020Kanalintujen metsästysajat 2020 ovat vahvistettu
31.08.2020Syystiedote 2020
13.08.2020Kesäkokouksessa päätettyä
18.07.2020Kansalaisaloite suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamiseksi
21.04.2020Tiedote kevään talkoista
18.03.2020Pilkkikilpailut peruttu
11.08.2017Seuran metsästysalueet Reviiri sovelluksessa
13.08.2020Karhun metsästys Sotkamossa

Siirry arkistoon »