Seuran esittely

Laakajärven Riistamiehet ry toimii eläväisessä Etelä-Sotkamossa sijaitsevassa luonnonkauniissa Laakajärven kylässä. Laakajärven kylää ympäröivat suuret asumattomat salot ja lukuisat luonnonkauniit järvet sekä korkeat vaarat.

Metsästysseura on perustettu vuonna 1968 ja jäsenmäärä on 111 vuoden 2017 lopussa. Seura harrastaa metsästystä monessa eri muodossa. Seuralla on aktiivinen hirven metsästysseurue, joka harrastaa hirvenmetsästystä pääasiassa koirilla. Maa- ja vesilinnun metsästys on myös suosittu harrastusmuoto enemmistölle metsästysseuran jäsenistöä. Pienpetopyyntiä harrastetaan myös seuran mailla aktiivisesti. Seuran hallinnoima metsästysalue on n. 10 000ha

Metsola

Metsola

Seura omistaa v.1959 rakennetun vanhan koulurakennuksen, joka on remontoitu seuran harrastustoiminta käyttöön. Aktiivinen kyläyhdistys käyttää myös koulua harrastustoiminnassaan. Koulu on nimetty Metsolaksi.

Ukontupa

Ukontupa

Seura on myös rakentanut talkoilla vuonna 20007-2008 Ukonjoen rantatörmässä sijaitsevan Ukontuvan. Kotaa jäsenistö käyttää tukikohtanaan metsästyksessä ja myös muussa virkistystoiminnassa.

Laakajärven Riistamiehet kokoontuvat useita kertoja vuodessa kokouksissa, ja muissa seuran aktiivi toiminnoissa.